Zoeken

Politie Casablanca geeft onderdak aan slachtoffers instortingen

11 december 2012 - 13:16 - Marokko

©

Acht gezinnen uit de wijk Mers Sultan in Casablanca, waarvan de huizen onlangs zijn ingestort, hebben onderdak gevonden in politiekantoren. De economische metropool beschikt niet over ontvangstcentra.

De zaak werd vorige week tijdens een gemeenteraad, aan de kaak gesteld door Kamerlid Adil Fouad. Volgens hem ligt de fout bij Sonadec, bedrijf belast met het dossier van onbewoonbare huizen in Mers Sultan en de verplaatsing van de bewoners.

Sonadac-verantwoordelijken aanwezig op de gemeenteraad, werden verbaal en fysiek bedreigd. Adil Fouad en andere parlementariërs willen hen voor de rechter slepen.

In de oude medina van Casablanca, hebben 2000 gezinnen een sloopbeslissing gekregen. Zij moeten volgens de justitie, hun woningen onmiddellijk verlaten. De getroffen gezinnen weigeren dit en hekelen de onverschilligheid van de regering.

Casablanca had onlangs 10 miljoen dirham gekregen om de slachtoffers van ingestorte huizen te helpen. Waar dat geld naartoe is lijkt niemand te weten.

Onbewoonbare woningen maar ook sloppenwijken zijn een probleem in Marokko. Is het land in staat in korte tijd, de slachtoffers te verplaatsen?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team