Zoeken

Twee doden bij instorting huis Casablanca

31 oktober 2012 - 12:41 - Marokko

©

Twee mensen zijn omgekomen in de gedeeltelijke instorting van een huis in de nacht van maandag op dinsdag in Casablanca. De instorting werd veroorzaakt door de vele regen.

De slachtoffers, een 75-jarige man en zijn 30-jarige zoon, sliepen in een kamertje op het dak van het huis, toen deze instortte.

Het gebouw behoorde niet tot de onlangs opgestelde lijst van huizen op instorten in Casablanca.

Negen gezinnen woonden in het huis van vijf kamers. De kamers waren verdeeld over een gelijkvloers, een verdieping en het dak.

Dezelfde nacht stortte nog een huis van drie verdiepingen in, in de oude medina van Casablanca, zonder slachtoffers te maken. Het gebouw was eerder al geëvacueerd.

In juni waren twee mannen en een meisje reeds omgekomen in de instorting van een huis in de medina van Casablanca. Een maand eerder waren ook al vijf mensen omgekomen in de instorting van een huis in dezelfde medina.

In Marokko wonen 144.000 gezinnen in huizen die op instorten staan, waaronder 66.000 in de medina van Casablanca. Ondanks het gevaar, dreigen de bewoners van de oude stad, massaal zelfmoord te plegen als ze met kracht van hun huizen worden gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team