Zoeken

Oversteek Marokko-Spanje: rederijen diep in de problemen

15 mei 2020 - 19:20 - Economie

©

Scheepvaartbedrijven Armas Trasmediterránea en Baleària ervaren ernstige financiële moeilijkheden op de zeeroutes tussen Spanje en Melilla en Marokko en Malaga als gevolg van de coronacrisis.

De Vereniging van Spaanse Scheepvaartmaatschappijen ANAVE beschreef enkele dagen geleden in een nota over de moeilijke situatie waarin beide rederijen zijn beland na de sluiting van de grenzen in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Vooral de zeeroutes tussen Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden, alsook de verbindingen naar Sebta en Melilla, zijn financieel ongezond en riskeren te verdwijnen. Ook andere routes naar Marokko, Italië en Frankrijk zijn al maanden niet meer winstgevend.

Volgens de nota werd de sterkste daling van het passagiers- en vrachtverkeer op de verbinding tussen Malaga en Melilla geregistreerd. De inkomsten op deze route daalden met 70 procent sinds het begin van de gezondheidscrisis.

Anave vraagt aan de Spaanse regering een financiële steun om de zeeroute niet te moeten afschaffen. Dat bericht Malaga Hoy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team