Zoeken

Nieuwe regels voor motorbakfietsen en elektrische steps in Marokko

9 juni 2024 - 15:40 - Marokko

©

Mohamed Abdeljalil, Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, heeft een ontwerpdecreet ingediend om de regels voor het gebruik van motorbakfietsen en elektrische steps aan te scherpen. Het doel van het decreet is om de veiligheid op de weg te verbeteren en de administratieve procedures voor deze voertuigen te vereenvoudigen.

Het ontwerpdecreet definieert de begrippen "elektrisch persoonlijk vervoersmiddel" en "elektrische fiets met trapondersteuning". Een elektrisch persoonlijk vervoersmiddel is een voertuig zonder zitplaats dat uitsluitend bestemd is voor het vervoer van één persoon en niet voor het vervoer van goederen, en dat een snelheid kan halen van meer dan 6 km/u en minder dan 25 km/u. Een elektrische fiets met trapondersteuning is een fiets met twee of meer wielen die is uitgerust met een elektromotor met een maximaal vermogen van 250 watt en die een snelheid kan halen van 25 km/u.

Lees ook: Marokko: motorbakfietsen mogen geen passagiers meer vervoeren

Het decreet verplicht de eigenaren van deze voertuigen om ze uit te rusten met positielichten, een wit voorlicht en een rood achterlicht voor een veilige rit overdag en ’s nachts. Het ontwerpdecreet bepaalt ook het gewicht, de afmetingen en de technische kenmerken van de voertuigen die zijn bestemd voor het vervoer van goederen.

Lees ook: Motorbakfietsen in Marokko: van integratie-hulpmiddel tot symbool van misdaad

De nieuwe regels zijn bedoeld om de veiligheid van weggebruikers te verbeteren, met name in stedelijke gebieden waar motorbakfietsen en elektrische steps steeds populairder worden. De regels zullen ook de administratieve procedures voor deze voertuigen vereenvoudigen, waardoor het voor eigenaren gemakkelijker wordt om ze te registreren en te verzekeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team