Zoeken

Houari’s ongelooflijke zoektocht naar zijn ontvoerde dochter in Marokko

28 mei 2023 - 16:30 - Wereld

©

De 30-jarige Houari Saraoui, een inwoner van de Franse gemeente Champs-sur-Marne, is opnieuw herenigd met zijn dochter. Toen hij twee jaar geleden, vanwege een vermoeden van mishandeling door zijn ex-vrouw de voogdij over zijn dochter verkreeg, vluchtte deze laatste met het kind naar het buitenland. Na een zoektocht van een jaar heeft hij haar zelf opgespoord in Marokko.

Vorig jaar leidde Houari een solo-onderzoek om zijn toen 4-jarige dochter Meïssa terug te vinden, die in 2021 door haar moeder was ontvoerd. "Zonder haar was ik een kadaver", vertelt hij aan de krant Le Parisien. Na een zoektocht van een jaar vond hij het meisje uiteindelijk terug in Marokko. Zijn ex-vrouw, de moeder van het kind, zal worden berecht op basis van een schuldbekentenis.

Lees ook: Ayem Nour beschuldigd van "ontvoering" zoontje in Marokko

Het koppel scheidde in 2019 en de vrouw kreeg de voogdij over hun dochter toegewezen. De nieuwe partner van de moeder zou het kleine meisje fysiek hebben mishandeld. Houari zag blauwe plekken op het lichaam van het kind. Er kwam een sociaal onderzoek in januari 2021, waarna hij van de rechter de voogdij over zijn dochter verkreeg, op grond van vermoedelijk misbruik. Maar de moeder vluchtte met haar dochter naar Marseille. Ze verweet de vader "niet genoeg moslim te zijn" om zijn dochter op te voeden. "Ze namen een boot naar Tunesië. Ik dacht dat ik mijn dochter nooit meer zou zien", vertelt hij.

Interpol startte een zoektocht naar het meisje. Houari van zijn kant richtte een Facebookpagina op en schreef de diensten van het voorzitterschap van de Franse Republiek aan. Die verzekerden hem dat ze "de zaak zouden onderzoeken". Op een dag schreef een internetgebruiker dat hij wist waar Meïssa was. Houari stuurde het adres naar de Tunesische autoriteiten, die traag op gang kwamen, waardoor zijn ex-vrouw naar Marokko kon vluchten. Dezelfde internetgebruiker gaf hem een ander adres. Hij besloot er deze keer zelf naartoe. "Ik zei tegen mezelf: in het ergste geval word ik vermoord, komt er een onderzoek en wordt zij gevonden".

Lees ook: Naziha vecht om haar ontvoerde kinderen terug te krijgen

Op 29 mei 2022, nadat hij zich bij zijn ex-vrouw op Facebook had voorgedaan als rekruteerder, stapte hij op een vlucht naar Marokko. De volgende dag droeg hij de zaak over aan de Marokkaanse politie, die uiteindelijk het kleine meisje vond, dat volgens hem in een weeshuis zou worden geplaatst. Na twee weken getouwtrek met de Marokkaanse autoriteiten slaagde Houari er uiteindelijk in om met zijn dochter naar Frankrijk terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team