Zoeken

Oproep tot "onmiddellijke" vrijlating Marokkaanse activiste Saida El-Alami

3 september 2022 - 21:00 - Wereld

©

De beroepsprocedure tegen de Marokkaanse activiste Saida El-Alami werd tot 12 september verdaagd. Zij werd in april in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens "belediging van een rechtspersoon".

De beroepsprocedure op 31 augustus tegen Saida El-Alami is niet ingeleid. De zitting wordt uitgesteld tot 12 september. Marokkaanse activisten verzamelden zich voor het Hof van Beroep in Casablanca om de "censuur van de vrijheid van meningsuiting" in Marokko aan te klagen. Zij eisen de onmiddellijke vrijlating van de mensenrechtenactiviste.

Lees ook: Marokkaanse activiste Saida Al-Alami tot twee jaar cel veroordeeld

Saida El-Alami werd op 23 maart gearresteerd en vervolgens gevangen gezet omdat zij op de sociale media kritische berichten over de overheid had geplaatst. In april veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg van Casablanca haar tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham wegens "belediging van overheidsambtenaren in de uitoefening van hun ambt, verstoring van de rechtsgang en het verspreiden van valse beschuldigingen".

Lees ook: Marokkaanse activiste cel in wegens beledigen islam

Vorige maand ging Saida El-Alami in hongerstaking uit protest tegen haar "oneerlijk proces". Zij is lid van het collectief "Marokkaanse vrouwen tegen politieke gevangenschap". Dinsdag heeft zij echter om gezondheidsredenen een einde moeten maken aan haar protestactie, aldus haar familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team