Zoeken

IPTV-netwerk opgerold, slecht nieuws voor Marokkanen in Europa

3 juli 2023 - 17:24 - Wereld

©

De Duitse en Italiaanse politiediensten hebben via Europol een Italiaans IPTV-netwerk ontmanteld. Een actie die de vele Marokkanen die deze toegangsmethode tot het televisieaanbod op internet gebruiken, zou kunnen treffen.

De organisatie werd gerund door twaalf Italianen en een Albanees en bood diensten aan particulieren en wederverkopers aan via de groep "Impero IPTV" op Telegram. Het netwerk beschikte over 620.000 euro in cryptogeld. De leden van het netwerk riskeren een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 300.000 euro, meldt Geeko.

Lees ook: Duizenden Marokkanen verliezen toegang tot IPTV, ook in Europa

Maar deze illegale IPTV-netwerken worden nooit volledig opgerold. Eind mei ontmantelde Europol ook een groot IPTV-netwerk in Nederland, dat slechts enkele uren later weer zijn diensten aanbood. Het Italiaanse netwerk zou dus binnen enkele dagen al terug beschikbaar kunnen zijn.

Lees ook: IPTV in Marokko: nieuwe bedreigingen in het verschiet?

Klanten van deze illegale netwerken kunnen in de nabije toekomst ook problemen krijgen. In Italië krijgen klanten van IPTV-netwerken die worden opgerold, systematisch een boete van 100 euro. Andere landen zouden dit voorbeeld kunnen volgen.

Bladna.nl