Zoeken

Marokkaans restaurant in VS in conflict met influencer "Poupette Kenza"

11 januari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Het Marokkaanse restaurant Dar Yemma, gevestigd in het Amerikaanse Astoria, is het slachtoffer van een intimidatiecampagne vanwege de Franse influencer Kenza Benchrif, beter bekend als Poupette Kenza, en haar gemeenschap van meer dan een miljoen volgers op Snapchat.

Een meningsverschil tussen de managers van Dar Yemma en Kenza Benchrif, online bekend als Poupette, zou aan de basis liggen van de intimidatiecampagne. Het restaurant weigerde de Franse influencer een vergoeding van 2500 euro te betalen in ruil voor tijdelijke Snapchat-stories over het etablissement, tijdens haar bezoek aan New York in december, meldt The New York Times.

Lees ook: Amerikaanse influencer verliest rechtszaak van Cardi B. en vlucht naar Marokko

De mede-eigenaar van het restaurant, Saber Bouteraa, zegt in een gesprek met het Amerikaanse medium dat het restaurant naast de negatieve recensies ook een stroom van haatberichten uit Frankrijk op Instagram heeft ontvangen.

Lees ook: Meeste Marokkanen wantrouwen influencers

De spanningen zijn opgelopen nadat Kenza Benchrif enkele dagen geleden een reeks Snapchat-video’s publiceerde. Video’s die door haar werden verwijderd, maar door haar fans op TikTok werden gearchiveerd. Zonder het restaurant te noemen, suggereerde de influencer daarin dat de vrouw van de manager van Dar Yemma geprobeerd heeft om haar te ontvoeren, meldt Eater New York. Saber Bouteraa ontkent deze beschuldigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team