Zoeken

Opel wil activiteiten naar Marokko overbrengen

15 oktober 2021 - 19:00 - Economie

©

Stellantis, de moedermaatschappij van Opel, zal mogelijk banen overbrengen van het Research and Development centrum in Duitsland naar Marokko. De autogigant verwijst naar het hoge niveau van de sociale lasten als reden hiervoor.

In het kader van het herstructureringsbeleid dat enkele maanden geleden van start ging, overweegt de Duitse autofabrikant een deel van zijn activiteiten naar het koninkrijk over te brengen. Duitse media melden dat het nieuws aan de werknemers werd meegedeeld tijdens een recente vergadering. De verantwoordelijken haalden daarvoor de stijgende kosten aan.

Lees ook: Financial Times prijst succesvolle automobielsector Marokko

"Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de komende reorganisatie van Stellantis niet alleen op handen is, maar op sommige gebieden al illegitiem wordt doorgevoerd zonder voorafgaande informatie, advies en onderhandelingen met de werknemersvertegenwoordigers," zeggen de vakbonden. Ze kondigen aan dat er "juridische stappen zijn ondernomen" omdat "hun rechten worden geschonden".

Bovendien herinneren de media aan het voornemen dat Stellantis vorige week heeft aangekondigd om de twee Duitse Opel-fabrieken in Rüsselsheim en Eisenach van Opel Automobile GmbH te scheiden. De twee fabrieken zullen binnenkort wellicht niet langer tot Opel behoren en hun eigen juridische en productieorganisaties hebben.

Lees ook: Marokko domineert automobielindustrie in Afrika

In augustus kondigde Stellantis ook al aan dat de Rocks-e, een Opel-model dat vergelijkbaar is met de elektrische stadswagen AMI van Citroën, in de fabriek van de groep in Kenitra zal worden geproduceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team