Zoeken

Oostenrijk wil Marokkaanse asielzoekers uitzetten

2 februari 2016 - 19:27 - Marokko

©

De Oostenrijkse regering heeft laten weten dat asielzoekers afkomstig uit Marokko en Algerije naar hun land van herkomst zullen worden teruggestuurd. Oostenrijk vindt, net zoals Duitsland, dat beide landen ongevaarlijk zijn.

Om het snelgroeiend aantal vluchtelingen in het land te doen dalen, heeft de Oostenrijkse regering besloten dat er slechts 127.500 asielaanvragen in de vier komende jaren zullen worden goedgekeurd. In dezelfde periode zullen 50.000 asielzoekers, voornamelijk afkomstig uit Noord-Afrika, worden uitgezet.

De regering laat tevens weten dat migranten die worden uitgezet een financiële hulp van 500 euro zullen ontvangen. Oostenrijk had in 2015 asiel toegekend aan 90.000 vluchtelingen.

Duitsland had vorige maand ook al besloten dat Marokko een veilig land was en dat asielaanvragen van Marokkaanse onderdanen niet gerechtvaardigd waren. De twee landen hadden na een telefonisch gesprek tussen Koning Mohammed VI en kanselier Angela Merkel, een akkoord gevonden over de repatriëring van Marokkanen die illegaal in Duitsland verblijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team