Zoeken

Duitsland en Marokko sluiten akkoord voor terugsturen Marokkaanse vluchtelingen

1 maart 2016 - 17:15 - Marokko

©

Marokko en Duitsland gaan in de komende dagen een globale veiligheidsovereenkomst ondertekenen. De overeenkomst heeft betrekking tot alle vormen van criminaliteit en vooral terrorisme. Marokko heeft tevens beloofd om illegale migranten snel te repatriëren.

"We hebben afgesproken om zeer snel een nieuwe globale veiligheidsovereenkomst te ondertekenen, die alle vormen van criminaliteit omvat, en met name het terrorisme", verklaarde minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken tijdens het bezoek van zijn Duitse ambtsgenoot Thomas de Maizière.

Hassad bevestigde dat "enkele tientallen Marokkanen", die als vluchtelingen in Duitsland zijn aangekomen, konden worden geïdentificeerd. Thomas de Maizière stelde dat de identificatie van de valse vluchtelingen in 45 dagen gebeurde, met name door middel van vingerafdrukken daar Marokko over "een uitstekende database beschikt".

Het bezoek van de Duitse bewindsman volgt op het telefonisch gesprek van Koning Mohammed VI en de Duitse bondskanselier Angela Merkel enkele weken geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team