Zoeken

Europa zet Marokko onder druk om ’vluchtelingen’ terug te halen

5 februari 2016 - 16:00 - Wereld

©

Europese landen voeren steeds meer druk uit op Marokko, maar ook op de andere landen in Noord-Afrika, om hun migranten te repatriëren. Na Duitsland wil ook Oostenrijk aan de Europese Unie vragen om alle financiële hulp naar Marokko te stoppen als het koninkrijk niet meewerkt.

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse zaken, Sebastian Kurz, verklaarde donderdag op de Oostenrijkse radiozender Ö1, dat zijn regering overwoog om aan de Europese Unie te vragen alle hulp naar deze landen te stoppen als ze hun onderdanen niet terughalen.

"Op dit moment geeft de Europese Unie bijvoorbeeld jaarlijks 480 miljoen euro aan Marokko en 414 miljoen euro aan Tunesië. Toch blijven deze landen weigeren om hun onderdanen aan wie asiel werd geweigerd terug te nemen", aldus Kurz. "Als Europese Unie moeten we druk uitoefenen willen we dat het terugkeerbeleid werkt."

Deze bedreiging was ook al door de Duitse bondskanselier Angela Merkel geuit en zal mogelijk op 18 en 19 februari, tijdens de Europese top in Brussel, werkelijkheid worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team