Zoeken

Ontwikkelaar bouwt nieuwe stad bij Marrakech

23 februari 2022 - 19:40 - Economie

©

De vastgoedsector in Marrakech werd hard getroffen door de coronacrisis, maar herstelt zich nu langzaam met de economische opleving en de opening van de Marokkaanse grenzen.

De groep Badr Lil Iskane heeft goede hoop dat de vastgoedsector weer zal aantrekken en heeft een nieuw programma gelanceerd in M’Hamid 9 bij Marrakech, meldt L’Économiste. Het betreft de bouw van een stad die zich uitstrekt over 15 hectare. Er worden sociale woningen, duplexen, groene ruimten, klinieken, winkelcentra, moskeeën, wielercircuits, zwembaden en markten gebouwd. Abdellatif Badr, CEO van de vastgoedgroep, zegt dat het de bedoeling is om alle nodige voorzieningen ter plekke aan te bieden, aan toekomstige bewoners van dit project.

Lees ook: Marokko bij zes beste internationale vastgoedmarkten

Gespecialiseerde bedrijven worden bij het project betrokken, dat onderverdeeld is in vier fasen. In totaal zullen bijna 2500 sociale woningen worden gebouwd. "De vraag naar en behoefte aan goedkope huisvesting is nog steeds aanwezig, met name omdat het project ook faciliteiten aanbiedt zoals een zwembad, een winkelcentrum en zeer interessante financieringsvoorwaarden", benadrukt Sara Serghini, commercieel directeur van het project.

Lees ook: Marokkaanse vastgoedgroepen in Forbes-top

Volgens Abdellatif Badr, die door de krant wordt geciteerd, hebben de technische studies, de ontwikkeling van het terrein, de installatie van de bouwterreinen en de keuze van de bedrijven verantwoordelijk voor de bouw, een jaar lang geduurd. Het project, waarvoor een budget van 500 miljoen dirham nodig is, exclusief de grond, heeft overheidssteun ontvangen via een overeenkomst die eind december 2020 werd afgesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team