Zoeken

Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki opnieuw veroordeeld

4 januari 2024 - 23:00 - Wereld

©

Ashraf Sekkaki, bekend als de "koning van de ontsnapping" na zijn opzienbarende ontsnapping uit de gevangenis van Brugge in 2009, is opnieuw veroordeeld door de Belgische justitie.

Terwijl hij vastzit in Marokko, heeft de Belgische justitie Sekkaki nog eens vier jaar cel opgelegd. De 39-jarige crimineel, die na zijn vlucht uit België in Marokko werd gearresteerd en gevangengezet nabij Rabat, wordt ervan beschuldigd vanuit zijn Marokkaanse cel een criminele bende in de regio Antwerpen te hebben geleid.

Lees ook: België veroordeelt ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki

Ondanks zijn gevangenschap bleef Sekkaki actief in het criminele circuit. Volgens de Belgische autoriteiten bestuurde hij vanuit zijn cel in Marokko een organisatie die zich bezighield met witwassen, fraude, wapenhandel en bedreigingen. Deze bende zou onder andere betrokken zijn bij een schietpartij in 2017 bij het restaurant Stadspaviljoen in Eindhoven.

Lees ook: Ashraf Sekkaki leidde criminele organisatie vanuit cel in Marokko

In februari vorig jaar werd Sekkaki bij verstek al tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn rol als leider van dit criminele netwerk. In de herfst kreeg hij een nieuw proces waarbij zijn advocaat, Frédéric Thiebaut, pleitte voor zijn overbrenging van Marokko naar België om hem de kans te geven persoonlijk aanwezig te zijn op zijn proces. Deze aanvraag werd echter afgewezen door de Belgische autoriteiten, die de veiligheidsrisico’s als "onverantwoordelijk" beschouwden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team