Zoeken

Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki voor de rechter in Marokko

25 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

De Belgische Marokkaan Ashraf Sekkaki, die beschuldigd wordt van internationale drugshandel, zal binnenkort voor het Hof van Beroep van Rabat verschijnen.

Het proces zal begin september van start gaan bij het Hof van Beroep van Rabat, nadat de eerste zitting werd uitgesteld omdat hij weigerde op afstand te verschijnen, zo meldt het Arabischtalige dagblad Al Akhbar. De man, die in België bekend staat als de "ontsnappingskoning" omdat hij verschillende malen uit de gevangenis is ontsnapt, wordt beschuldigd van internationale handel in drugs en psychotrope stoffen. Hij wordt ervan verdacht deze smokkel te hebben gecoördineerd met de hulp van een broer en het hoofd van een internationaal transportbedrijf. Alles gebeurde in de gevangenis van Salé, waar hij momenteel een in eerste aanleg opgelegde straf van vier jaar uitzit.

Lees ook: Ashraf Sekkaki probeerde uit Marokkaanse gevangenis te ontsnappen

In 2017 hadden de veiligheidsautoriteiten in Nador in een bus uit Brussel meer dan 73.000 psychotrope tabletten in beslag genomen die in niet-begeleide bagage waren verstopt. Twee verdachten werden gearresteerd toen de bagage aan de ontvangers werd overhandigd.

Lees ook: Ashraf Sekkaki verdacht van leiden drugsnetwerk vanuit cel in Marokko

Ashraf Sekkaki, die wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste criminelen ter wereld omdat hij bij talrijke overvallen en ontvoeringen betrokken zou zijn geweest, werd in 2011 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor zijn ontsnapping uit de gevangenis van Brugge.

Bladna.nl