Zoeken

Schokkende onthullingen over pedofiele imam Ouezzane

4 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Een paar dagen voor de opening van het proces tegen een imam uit Ouezzane, licht de voorzitter van de Liga voor de mensenrechten in de stad de sluier op over de gruwelijke misdaden die hij gedurende meer dan drie jaar zou hebben gepleegd. De verdachte heeft een zwaar strafblad met meerdere veroordelingen voor diefstal, fraude en valsheid in geschrifte.

Noureddine Othmane van de Liga voor mensenrechten betreurt de medeplichtige stilte van de families van de slachtoffers en bevestigt dat de zestigjarige imam en vader van vier kinderen, al 15 jaar verantwoordelijk is voor de Koranschool. Zijn eerste slachtoffer is een 13-jarige student, die in 2017 naar de school ging.

Het kind werd onderworpen aan een verachtelijke chantage. De jongen werd geterroriseerd door de zogenaamde bovennatuurlijke gaven van de charlatan. Hij beweerde een djinn op te kunnen roepen, waardoor de jongen geen andere keus dacht te hebben dan toe te geven aan de eisen van de pedofiel. De aanrandingen die vaak vergezeld werden van lichamelijk geweld, duurden drie jaar, zelfs nadat het gezin van het kind naar Ouezzane was verhuisd, klaagt de voorzitter.

Noureddine Othmane zegt dat de imam ondertussen een andere gemakkelijke prooi had gevonden, namelijk de neef van het slachtoffer. Hij had de twee kinderen uitgenodigd in een café in Ouezzane, waarna hij zijn tweede slachtoffer naar zijn appartement bracht. Het kind werd mishandeld en vervolgens seksueel misbruikt, maar had de moed niet om over de misbruiken te vertellen.

Na 48 uur in hechtenis te hebben gezeten, werd de verdachte voorgeleid voor de procureur-generaal bij de rechtbank van eerste aanleg van Tetouan. Ook wordt er een gerechtelijk onderzoek naar de zaak uitgevoerd.

Bladna.nl