Zoeken

Sekstape-zaak met studentes brengt Ouazzane in rep en roer

26 februari 2021 - 14:40 - Gemeenschap

©

De politie van Ouazzane heeft zaterdag drie personen gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij de verspreiding van intieme foto’s en video’s van twee 15-jarige schoolmeisjes. Er is een onderzoek opgestart om de precieze omstandigheden van deze zaak en de verantwoordelijkheden en betrokkenen te identificeren.

De drie personen gaan naar dezelfde universiteit als de twee minderjarigen waarvan een seksvideo via apps werd verspreid. De verdachten zijn in hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek, onder toezicht van het parket van Ouazzane. De twee slachtoffers zijn inmiddels ook ondervraagd, aldus Noureddine Othmane, voorzitter van het provinciaal bureau van de Marokkaanse Liga voor de verdediging van de mensenrechten in Ouazzane.

Volgens het dagblad Assabah heeft Othmane gezegd dat zijn vereniging vaak de aandacht van de autoriteiten heeft gevestigd op bepaalde praktijken in de omgeving van scholen in de provincie. Het gaat onder meer om drugshandel, pesterijen en seksuele uitbuiting, waardoor studenten en hun gezinnen in een hel terecht kunnen komen.

Othmane riep de bevoegde autoriteiten op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de wet strikt toe te passen zodat al wie bij dergelijke misdaden betrokken is, gestraft wordt. Ook worden provinciale ambtenaren opgeroepen om culturele en educatieve ruimten ter beschikking te stellen van studenten, om hen op die manier te beschermen tegen dergelijke situaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team