Zoeken

Marokko: doodstraf voor verkrachting en moord kind

26 november 2020 - 16:20 - Marokko

©

Een 63-jarige man is veroordeeld tot de doodstraf voor de moord en verkrachting van een 12-jarig jongen in El Hajeb. De dader moet ook een schadevergoeding van 100.000 dirham betalen aan de familie van het jonge slachtoffer.

Het vonnis werd gedaan in de rechtbank van Meknes. De dader, een vader van zes kinderen, heeft de jongen vermoord en verkracht op een boerderij van het bedrijf Al Atlas. De eigenaar van het bedrijf vond het levenloze lichaam van de jongen in een put.

Het kind werd seksueel misbruikt en kwam vervolgens door geweld om het leven. De fiets van het slachtoffer werd vlakbij de boerderij gevonden.

Recent is er in Marokko een discussie opgelaaid om de doodstraf toe te passen voor kinderverkrachters. Na de moord op Adnane in Tanger werd online petitie ondertekend door miljoenen Marokkanen. De voorzitter van de mensenrechtenorganisatie CNDH is tegen de doodstraf en wil deze helemaal afgeschaft zien in Marokko. Volgens hem is "het recht op leven een recht voor alle mensen. De wet beschermt deze recht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team