Zoeken

Onthoofding Diana Santos: één jaar later, onderzoek in Luxemburg en Marokko

16 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Bijna een jaar is verstreken sinds de gruwelijke ontdekking van een verminkt en onthoofd lichaam in de regio Mont-Saint-Martin in Luxemburg. Op 19 september 2022 struikelde een 16-jarige tiener over deze macabere resten achter een verlaten gebouw. Later bleek dat het slachtoffer Diana Santos was, een 40-jarige Luxemburgse van Portugese afkomst, woonachtig in Diekirch.

Het Openbaar Ministerie van Diekirch heeft enkele updates over de zaak gedeeld, zonder echter alle details prijs te geven, uit respect voor het lopende onderzoek. "Tot nu toe zijn er zo’n dertig processen-verbaal en rapporten opgesteld," zegt het OM. Er zijn onderzoeksstappen gezet in verschillende Europese landen en zelfs in Marokko. In juli 2023 is er ook een bezoek gebracht aan de plaats van delict.

Lees ook: Moord Diana Santos: verdachte naar Marokko gevlucht

Een 48-jarige man, Said B., vermoedelijke echtgenoot van het slachtoffer, is sinds 7 oktober 2022 in voorlopige hechtenis genomen en is momenteel de hoofdverdachte. Hij wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade. Daarnaast wordt er actief gezocht naar een tweede persoon. Volgens informatie van Contacto zou het gaan om Gibran B., de neef van Said B. Deze man met de Marokkaanse nationaliteit zou waarschijnlijk in Marokko ondergedoken zijn.

Lees ook: Marokkaan in België opgepakt voor onthoofding vrouw

Andere delen van het lichaam van het slachtoffer zijn gevonden in Temmels, dicht bij de Duitse grens, ongeveer zes weken na de oorspronkelijke ontdekking. De autoriteiten hebben niet bekendgemaakt welke lichaamsdelen precies zijn gevonden. De resten van Diana Santos worden nog steeds bewaard door het Openbaar Ministerie van Diekirch, en het onderzoek is "nog niet op het punt van afronding," volgens de laatste verklaringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team