Zoeken

Feestje eindigt in tragedie in Rabat

25 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

Een jongeman is vorige week tijdens een feestje met vrienden in zijn huis in Rabat overleden aan een overdosis van de armendrug "L’Bouffa".

Het lichaam van de 25-jarige jongeman werd door zijn metgezellen - twee jonge mannen en drie meisjes - op straat gedumpt. Het feestje vond plaats in een huis in de wijk Ocean. Het lichaam van de twintiger werd pas de volgende ochtend ontdekt. De politiediensten begaven zicht ter plaatse waar ze de dood van de jongeman vaststelden, meldt Assabah.

Lees ook: Lboufa: de goedkope cocaïne die Marokko in zijn greep houdt

Het lichaam van het slachtoffer werd naar het mortuarium gebracht voor autopsie. Op bevel van het parket, dat een onderzoek heeft geopend, heeft de gerechtelijke politie de vijf jongeren die aanwezig waren op het feestje gearresteerd. Ze werden afgelopen weekend voorgeleid aan de officier van justitie. Tijdens hun verhoor vertelden ze dat het slachtoffer drugs had gebruikt. De autopsie zal deze versie moeten bevestigen.

Lees ook: "Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

De autoriteiten hebben de woning van het slachtoffer verzegeld. Ze slaagden er ook in om de persoon te identificeren die de drugs aan de jongeren had geleverd. Er is een landelijk opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd. De vijf jongeren riskeren zware gevangenisstraffen voor drugsgebruik, losbandigheid en prostitutie, het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar en valse verklaringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team