Zoeken

Nieuwe drama in Marokko, kind valt in put en overlijdt

4 oktober 2023 - 11:00 - Marokko

©

Een 13-jarige jongen overleed maandag na een val in een verlaten put in het dorp Ait Bouamer, in de provincie Chtouka-Ait Baha. Er is een onderzoek gestart naar dit dodelijke ongeval.

De jongen viel zondag in de put in het gebied van Ait Bouamer, nabij de buitenwijk van Ait Baha, toen hij met andere kinderen speelde, meldt Alyaoum24. De hulpdiensten werden opgeroepen en kwamen ter plaatse. Ze slaagden erin de tiener levend maar zwaargewond uit de put te halen. De jongen werd eerst met spoed naar het Bioukray-ziekenhuis gebracht voordat hij werd overgebracht naar het regionaal ziekenhuis Hassan II in Agadir. Maandagochtend bezweek hij aan zijn verwondingen. De lokale autoriteiten van Belfaa hadden de eigenaar van de put al mondeling en schriftelijk verzocht deze te beveiligen vanwege het potentiële gevaar voor de bewoners, maar hij gaf daar geen gehoor aan. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar het dodelijke incident.

Lees ook: Syrië: kind valt in put en treft zelfde lot als kleine Rayan

Na de dood van Rayan, een 5-jarige jongen die op 1 februari 2022 per ongeluk in een smalle, 32 meter diepe put was gevallen nabij het ouderlijk huis in het dorp Ighrane, in de noordelijke provincie Chefchaouen, heeft Marokko een volledige inventarisatie uitgevoerd van alle verlaten of illegale putten. De operatie bestond uit het sluiten of herstellen van deze putten om elk risico te voorkomen. De regering stelt ook strikte eisen voor het graven van nieuwe putten.

Lees ook: Na Rayan, sterft ook de kleine Khalid in een put in Tiflet

"Iedereen die een put wil graven, moet een aanvraag indienen via de website van het betreffende hydrologische bekkenbureau", bevestigt Abdelaziz Zerouali, directeur onderzoek en waterplanning bij het ministerie van Infrastructuur en Water. Na onderzoek door een gespecialiseerde commissie wordt toestemming voor het boren verleend als aan alle wettelijke vereisten is voldaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team