Zoeken

Ongehuwde koppels en hotels in Marokko: einde misbruik?

23 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Justitie, Abdellatif Ouahbi, waarschuwt hotels die van Marokkaanse koppels ongevraagde documenten, zoals een huwelijksakte, eisen. Ouahbi benadrukt de rechtsstaat en de bescherming van de rechten van burgers tegen misbruik dat hun belangen en waardigheid kan schaden.

Tijdens een bijeenkomst in het parlement op dinsdag sprak Abdellatif Ouahbi zich uit tegen de eisen van hotels. Het eisen van een huwelijksakte of ander document zonder wettelijk mandaat, van Marokkaanse koppels als voorwaarde om hen een hotelkamer te geven, is een illegale praktijk en een schending van de privacy, aldus de bewindsman.

Lees ook: Minister: "Hotelverbod voor ongehuwde stellen is illegaal"

De minister oordeelde het ook discriminerend en onwettig dat sommige hotels van vrouwen eisen dat ze een certificaat overleggen waaruit blijkt dat ze niet in de stad wonen waar ze een hotelkamer willen reserveren, meldt TelQuel.

Lees ook: Marokko overweegt ongehuwde stellen hotelkamer te laten delen

"Ik zoek al 20 jaar naar een basis voor deze praktijk, maar heb er geen gevonden," verzekerde minister Ouahbi. Hij waarschuwde iedereen die ongevraagde documenten van burgers zou eisen. Zij riskeren gerechtelijke vervolging. De minister roept alle entiteiten op om de rechten en de privacy van individuen te respecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team