Zoeken

Marokko overweegt ongehuwde stellen hotelkamer te laten delen

22 juli 2023 - 18:30 - Marokko

©

In Marokko is het ministerie van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie in gesprek met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie, met het oog op het opheffen van het verbod voor ongehuwde stellen om dezelfde hotelkamer te delen.

Een bijzonder gevoelige kwestie zou binnenkort kunnen worden aangepakt. Fatim-Zahra Ammor, minister van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie, spreekt over "de noodzaak om bepaalde beperkingen op te heffen die ongehuwde stellen verhinderen om dezelfde hotelkamer te delen". Ze benadrukt dat "Marokko een land van vrijheden is", en merkt op dat deze beperkingen "deze mensen ertoe aanzetten om voor bestemmingen zoals Turkije of Europa te kiezen".

Lees ook: Marokko-buitenechtelijke kinderen: "One night stand is 21 jaar betalen"

De minister maakte dit bekend in een verklaring aan de media op vrijdag, meldt Assabah. Volgens Fatim-Zahra Ammor heeft haar departement gesprekken gevoerd met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie om dit probleem aan te pakken. Ze verzekert ook dat "zodra ze het antwoord krijgt, ze de implementatie ervan zal starten".

Lees ook: Marokko: mogen vrouwen echt niet alleen in een hotel verblijven?

In een andere context heeft Fatim-Zahra Ammor cijfers vrijgegeven over het aantal toeristen dat Marokko in de eerste vijf maanden van 2023 heeft bezocht. Het koninkrijk verwelkomde in die periode 6,5 miljoen toeristen, een stijging van 20% vergeleken met dezelfde periode in 2019. De inkomsten bereikten in dezelfde periode 41 miljard dirham, 42% meer dan in dezelfde periode in 2019. De bewindsvrouw verwacht 13,5 tot 14 miljoen toeristen in Marokko tegen het einde van dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team