Zoeken

Islam vanaf september in scholen onderwezen in Spanje

22 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

Vanaf het begin van het volgende schooljaar zal er op scholen op Mallorca les worden gegeven over de Islam. Hiermee wordt invulling gegeven aan een overeenkomst tussen het Spaanse ministerie van Onderwijs en de Islamitische Commissie van de Balearen die in 2019 is ondertekend.

Volgens de overeenkomst die het Spaanse ministerie van Onderwijs in 2019 heeft ondertekend zal er in de openbare onderwijsinstellingen van de Balearen les worden gegeven over het Islamitische geloof. Het was de bedoeling dat dit in 2020 al van start zou gaan, maar het is uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie, meldt het dagblad Diario de Mallorca.

De scholen waar de lessen over de Islam zullen worden gegeven worden in komende maand geselecteerd. De leraren die deze lessen moeten gaan geven worden aangesteld door de Islamitische Commissie van de Balearen. "We zullen strikte criteria van competentie, capaciteit en gelijkheid definiëren voor de aanwerving van deze leerkrachten", vertelt de directeur van Planning van het Spaanse ministerie van onderwijs.

Eerst zal er een pilot worden gehouden met twee docenten die lessen over de Islam gaan verzorgen. Voor de rest van de vacatures hebben zich al 900 kandidaten op de Balearen aangemeld. Op de scholen van de Spaanse eilandengroep wordt er al door 170 leraren onderwijs gegeven over de katholieke godsdienst.

Door de lessen over de Islam op de eilanden te faciliteren wil het ministerie tegemoet komen aan de diverse samenstelling van de leerlingen op de Balearen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team