Zoeken

Nederland: islamitische scholen bovenaan de lijst van beste basisscholen

26 februari 2021 - 15:20 - Wereld

©

Islamitische scholen zijn voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste basisscholen van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door RTL op basis van de resultaten van evaluaties die zijn uitgevoerd door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De enquête betreft leerlingen in het laatste jaar van de lagere school.

De islamitische school "Al-Boukhari" in de stad Leerdam in het westen van het land, staat op de 5e plaats van de in totaal 6000 basisscholen in Nederland. De twee islamitische scholen "Al-Habib" en "Bilal" staan respectievelijk op de 9e en 10e plaats.

De voorzitter van de Unie van Islamitische Scholen in Nederland, Gökhan Çoban, vertelde aan Anadolu dat leerlingen op islamitische scholen naast het officiële onderwijsprogramma ook de beginselen en regels van de islam bestuderen.

De eerste islamitische school in Nederland werd meer dan 30 jaar geleden opgericht. In totaal volgen 12.500 leerlingen onderwijs op de 53 islamitische scholen van Nederland, die deel uitmaken van het officiële onderwijsnet van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team