Zoeken

Ivanka Trump prijst lessen over Joodse geschiedenis Marokko

17 december 2020 - 18:20 - Wereld

©

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, juicht het toe dat er op Marokkaanse basisscholen les gegeven gaat worden over de Joods-Marokkaanse geschiedenis. Marokko is hiermee het eerste land in de Arabische wereld dat dit soort lessen gaat aanbieden.

De krant Times of Israel heeft onlangs een artikel van de adviseur en dochter van Donald Trump gepubliceerd waarin zij haar waardering uitspreek voor dit besluit van de Marokkaanse overheid. "Een primeur in de Arabische wereld, Marokkaanse scholen geven les in Joodse geschiedenis en cultuur", staat er te lezen op een van haar sociale media-pagina’s.

De lessen gaan vanaf dit schooljaar gegeven worden. Hiervoor is een onderwijshandboek voor het basisonderwijs over de Joods-Marokkaanse geschiedenis en cultuur ontwikkeld. Marokko is hierdoor het eerste islamitische land ter wereld waar dit soort onderwijs wordt gegeven.

De lessen zijn onderdeel van het curriculum van het zesde leerjaar van het basisonderwijs. Hierin komt ook het onderwerp "Marokko in de tijd van de Alawieten" aan bod, waarin dieper wordt ingegaan op de totstandkoming van de huidige Marokkaanse grondwet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team