Zoeken

Omgekeerde vlag: Spanje erkent ruimte in Marokko niet te hebben gecontroleerd

14 juni 2022 - 20:20 - Marokko

©

De Spaanse protocoldienst heeft toegegeven dat de zaal waar de iftar ter ere van Pedro Sanchez werd gehouden tijdens diens bezoek aan Rabat in april, niet zoals gebruikelijk was nagekeken. Daarom hing de vlag van Spanje omgekeerd.

Op officiële foto’s van de iftar, die door het Marokkaans persagentschap MAP werden gedeeld, zagen internetgebruikers de Spaanse vlag op zijn kop hangen tijdens de iftar die Koning Mohammed VI had gegeven ter ere van Pedro Sanchez, die op bezoek was in Rabat. De foto’s leidden tot kwade reacties van Spaanse internetgebruikers die deze daad van Marokko een "bespotting" noemden.

Lees ook: De fout die Spanjaarden Marokko niet snel zullen vergeven

De Spaanse regering verklaarde in een parlementair antwoord aan Vox, waarvan El Debate een kopie heeft ontvangen, dat de iftar plaatsvond in een "privé-zaal" van het Marokkaanse koninklijk paleis. Hier is het Spaanse protocol niet bevoegd om de gebruikelijke controles uit te voeren omdat "de decoratie van de zaal was overgenomen door de Marokkaanse koninklijke diensten".

Lees ook: Omgekeerde vlag van Spanje, Marokko geeft "ongewilde protocolfout" toe

In haar antwoord benadrukte de regering dat de Marokkaanse autoriteiten na het diner hun verontschuldigingen hebben aangeboden en de verzekering hebben gegeven dat het om een "protocollaire vergissing" ging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team