Zoeken

De fout die Spanjaarden Marokko niet snel zullen vergeven

11 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI nodigde vorige week de Spaanse premier Pedro Sanchez, tijdens zijn staatsbezoek aan Rabat, uit voor een iftar (maaltijd om het vasten te breken) in zijn paleis. Het Marokkaanse protocol maakte een diplomatieke fout tijdens de iftar, door de Spaanse vlag op zijn kop te zetten. De afbeelding deed de ronde op sociale media.

Het bezoek van regeringsleider Pedro Sanchez aan Marokko, na de wijziging van het Spaanse standpunt over de Sahara, moest een nieuwe fase inluiden in de betrekkingen tussen Spanje en Marokko, gebaseerd op "permanente communicatie, transparantie en wederzijds respect", maar lijkt met een valse noot van start te zijn gegaan.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Pedro Sanchez uit voor iftar (video)

Een detail op de officiële foto’s van de iftar die ter ere van Pedro Sanchez werd georganiseerd, heeft de aandacht van internetgebruikers getrokken. De Spaanse vlag, op de achtergrond van de foto werd op zijn kop gezet door het Marokkaanse protocol, meldt El Cierre Digital. De afbeelding heeft een golf van reacties uitgelokt op sociale media. Velen zijn van mening dat het niet om een toevallige actie gaat en dat dit een gebrek aan respect van Marokko tegenover Spanje uitdrukt.

Lees ook: Marokko-Spanje: een "historisch moment" volgens Sanchez

Volgens journalist Jalil Mohamed Abdelaziz, activist voor de Sahara, "doet Marokko niet zomaar iets, nog minder als het om diplomatieke protocollen gaat". Volgens hem is de handeling van Marokko bedoeld om Spanje te "vernederen", dat "wederzijds respect" als vanzelfsprekend beschouwde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team