Zoeken

Persoonlijke chef-kok Koning Mohammed VI deelt anekdotes (video)

28 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

Babette de Rozières, een gerenommeerde Franse chef-kok en regionaal raadslid in Île-de-France, heeft in een interview openhartig gesproken over haar eerste ontmoeting met Koning Mohammed VI en kroonprins Moulay El Hassan. Ze deelde enkele leuke anekdotes over de koninklijke familie van Marokko.

Alles begon met een onverwacht telefoontje. "In die tijd waren er geen e-mails, en op een zondag kreeg ik een telefoontje van het persoonlijk secretariaat van de Koning [...]. Ik hing op. Toen belden ze opnieuw. Ik antwoordde en was bijna onbeschoft en hing weer op. Bij de derde poging vertelde de beller me om naar mijn fax te kijken", vertelt Babette de Rozières aan MyLymedia. Tot haar verbazing was het een legitiem verzoek van het koninklijk hof.

Lees ook: Prins Moulay Hicham deelt zeldzame foto van koning Mohammed V met broers

Babette werd de persoonlijke chef-kok van de Koning. "Daarna belde hij me steeds weer op, en ik ging elke maand. De kleine, de toekomstige koning (kroonprins Moulay El Hassan), had ik in mijn armen, ik maakte zijn pureetjes en zo", onthult ze. Ze vertelt ook dat Koning Mohammed VI vermoedelijk een proever had. "Ik denk dat hij een proever had, maar Zijne Majesteit proefde altijd mijn hapjes direct, zelfs nu wanneer hij in Parijs is", zegt ze.

Lees ook: Moulay Hassan bereidt zich voor op koninklijke rol

De bekende chef vertelt ook anekdotes over de koninklijke familie. "Op een dag, in mijn restaurant, kwam de majordomus van de Koning naar me toe met het verzoek om een evenement te organiseren met de zus van de monarch. Hij waarschuwde me dat hij de Creoolse keuken goed kende en zei dat Zijne Majesteit aanwezig zou zijn. Toen Zijne Majesteit aankwam (de majordomus was er om alles wat ik deed in de gaten te houden) en de keuken inkeek, zei hij ’Oh Babette’ en omhelsde me...", herinnert ze zich. "De majordomus was bleek. Uiteindelijk nam Zijne Majesteit me mee naar zijn salon, waar ik met zijn zus kon praten."

" data-video-id="7304322037391035681" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" >
@mylymedias

🎙 Babette de Rozières nous raconte ses expériences et ses secrets dans le monde de la restauration… ➡️ Retrouvez les épisodes #ConversationIntime en intégralité sur toutes les plateformes d’écoute et sur myLymedias 💙

♬ son original - My Lymedias

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team