Zoeken

Oliver Stone vol lof over Adil en Bilall

19 september 2022 - 12:00 - Cultuur

©

Oliver Stone, bekende Amerikaanse regisseur, reageerde vol lof op de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, "Rebel". Hij feliciteerde het Belgisch Marokkaans regisseursduo in een e-mail.

"Proficiat met een erg krachtige film die moeiteloos naast, zo niet boven alles kan staan wat ik al over ISIS in Syrië gezien heb," schreef Oliver Stone in zijn bericht, die door Adil El Arbi in een story op Instagram werd gedeeld.

Lees ook: Adil El Arbi en Bilall Fallah wilden Batgirl hacken

"Ik had alleen graag gewild dat je de rol van de Verenigde Staten in deze beweging nog wat meer in de verf had kunnen zetten, zoals we ons ook in de jaren 80 met Afghanistan gemoeid hebben," vervolgde de 76-jarige cineast, die bekend staat om zijn harde kritiek.

Adil El Arbi reageerde trots. "Een e-mail van een held, wat kan je nog meer wensen? Dromen komen uit," schreef hij bij de story.

Lees ook: Will Smith in Tanger voor trouwfeest Adil El Arbi (foto’s)

Rebel vertelt het verhaal van twee broers: Kamal gaat naar Syrië om de slachtoffers van de oorlog te helpen en zijn broertje Nassim, die al snel wordt gerekruteerd door jihadistische ronselaars. De film is vanaf 5 oktober te zien in de bioscoop.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team