Zoeken

Adil El Arbi en Bilall Fallah wilden Batgirl hacken

29 augustus 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De Belgisch-Marokkaanse filmproducers Adil El Arbi en Billal Fallah vertellen hoe ze probeerden om hun eigen film, "Batgirl", te hacken toen ze de annulering ervan vernamen door Warner Bros.

Adil El Arbi en Billal Fallah vertellen in een video op sociale media dat Fallah in Tetouan was toen ze het nieuws kregen. Hij bezocht het graf van zijn grootouders toen hij "plots veel berichten zag" op zijn telefoon. "Ik kreeg een oproep en ze vertelden me: ’Batgirl is gedaan’, aldus Fallah. El Arbi was toen in Tanger. "Ik was in Tanger, in het hotel, op huwelijksreis met mijn vrouw. En plots kreeg ik een telefoontje. Ik kreeg tegelijkertijd een hoop berichten. Daarin stond dat ze de film gingen killen."

Lees ook: Warner Bros schrapt ’Batgirl’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Eenmaal de eerste schok voorbij, vertelt El Arbi dat hij onmiddellijk de filmmonteur, Martin Walsh, belde om hem te smeken de beelden te redden. "Maak een kopie van de film!", vroeg hij toen. Hij belde vervolgens Fallah om hem hetzelfde te vragen. "Ik ging kijken op de server maar alles was weg," vertelt Fallah. El Arbi geeft toe dat zijn eerste reactie fout was en verontschuldigt zich daarvoor. Hij vertelt ook dat zijn poging om de film te hacken een "paniekreactie" was. "Hacken is fout, maar zien dat de film weg was en dat we geen toegang hadden tot de beelden, was echt moeilijk," vervolgt El Arbi.

Lees ook: Embargo op "Batgirl" van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Warner Bros besloot begin augustus de film Batgirl te annuleren. De film was reeds opgenomen en de montage was bijna af. Reden van de annulering is "een strategische verandering, er was nieuw management dat geld wilde besparen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team