Zoeken

Film ’Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah in première (video)

4 oktober 2022 - 15:00 - Cultuur

©

’Rebel’, de nieuwe film van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is onder veel belangstelling zaterdagavond in première gegaan in België. Heel wat bekend volk, waaronder ook prinses Delphine van België, verzamelde zich op de rode loper.

’Rebel’ gaat over de jonge Kamal uit Molenbeek. Hij besluit om oorlogsslachtoffers in Syrië te gaan helpen. Hij verlaat België maar komt bij aankomst vast te zitten bij een gelovige militie in Raqqa. Zijn jongere broer Nassim wordt in Brussel intussen een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders.

Lees ook: Oliver Stone vol lof over Adil en Bilall

"Dit is de meest persoonlijke film die we tot nu toe hebben gemaakt en misschien onze beste film. Daarom is het zo persoonlijk om hem hier te vertonen. Het is ook een Belgisch verhaal, dus een echte thuismatch", zegt Bilall Fallah in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Adil en Bilall delen eerste beelden van ’Rebel’ (video)

Eerder werd ’Rebel’ al zeer goed onthaald op het filmfestival van Cannes. De film kreeg ook lovende kritiek van de Amerikaanse regisseur Oliver Stone. "Dat is onze lievelingsregisseur met zijn films als ’JFK’, ’Platoon’ en ’Born on the Fourth of July’. Deze film is een hommage aan zijn cinema. Het is alsof we een Oscar hebben gewonnen. Het betekent heel veel voor ons: dat we in de goede richting zijn qua films, dat we enerzijds entertainende cinemafilms kunnen maken en anderzijds een belangrijk verhaal kunnen vertellen aan een breed publiek", aldus El Arbi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team