Zoeken

Zes oliebronnen ontdekt in Marokko

2 mei 2012 - 12:00 - Economie

©

Nieuwe olie en aardgasbronnen werden onlangs ontdekt in Marokko, aldus Amina Benkhadra, CEO van de Nationale maatschappij van koolwaterstoffen en mijnen (ONHYM) vrijdag in Rabat.

Uit studies uitgevoerd op zes nieuwe olie- en gasbronnen, blijkt dat minstens twee van deze bronnen bruikbaar zijn. Amina Benkhadra legde dit uit op een bestuursraad van ONHYM, zonder de locatie van deze bronnen te vermelden.

Het investeringsvolume van ONHYM in de aardolie-sector bereikte in 2011 69,25 miljoen dirham. Daarbij komen nog de 1,7 miljard dirham investeringen van partners van ONHYM die prospectie-licenties bezitten in Marokko.

Nog steeds volgens de voormalige minister van Energie en Mijnen, wordt er in Marokko behalve olie en aardgas, ook geprospecteerd naar delfstoffen op 447.000km².

Recente geruchten over een mogelijke ontdekking van aardolie in Marokko, werd onlangs ontkend door koning Mohammed VI. Dezen hadden voor een sterke controverse gezorgd in Spanje, actief op zoek naar olie op zee tussen Marokko en de Canarische eilanden.

In Marokko worden de oliereserves in de regio van Tarfaya geschat op twee miljard vaten olie en meer dan duizend kubieke voet gas. Dat meldde begin april het Brits bedrijf Longreach Oil & Gas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team