Zoeken

Oekraïne benoemt nieuwe ambassadeur in Marokko

25 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

De Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, heeft op dinsdag 18 oktober bij decreet Serguei Sayenko benoemd tot Oekraïens ambassadeur in Rabat.

De diplomaat volgt Oksana Vasylieva op, de voormalige ambassadeur die eind maart naar Oekraïne was teruggeroepen omdat zij "niet in staat werd geacht de belangen" van Kiev te verdedigen, na het uitbreken van de oorlog met Rusland.

Lees ook: Oekraïne roept ambassadeur in Marokko terug

Marokko onderhoudt, ondanks zijn onthouding bij de stemming van resoluties over sancties tegen Rusland bij de Verenigde Naties, nog steeds goede betrekkingen met Oekraïne. Dit blijkt ook uit de laatste uitwisseling tussen minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken en zijn Oekraïense ambtsgenoot, minister Dmytro Kuleba.

Lees ook: VN stemming Oekraïne: Marokko verklaart afwezigheid

"Oekraïne en Marokko onderhouden vriendschappelijke bilaterale betrekkingen en we hopen die op alle gebieden verder te versterken, met name op het gebied van voedselzekerheid, het herstel van de handel en de samenwerking binnen internationale organisaties", twitterde de Oekraïense minister na afloop van de uitwisseling met Bourita.

Bladna.nl