Zoeken

Brahim Saadoun is terug in Marokko

26 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

Zaterdagavond landde de Marokkaanse student Brahim Saadoun op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca. Hij kwam aan op een vlucht vanuit de internationale luchthaven van Riyadh in Saoedi-Arabië. Saadoun was ter dood veroordeeld door de separatisten in Donetsk, Oekraïne, en vrijgelaten na onderhandelingen onder leiding van Saoedi-Arabië.

De separatistische autoriteiten in Donetsk (Oekraïne) hebben Brahim Saadoun en negen andere gevangenen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Kroatië woensdag vrijgelaten. De Saudische kroonprins Mohamed bin Salman leidde de onderhandelingen. Dat heeft het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken in een Twitterbericht bekendgemaakt.

Lees ook: Door Rusland ter dood veroordeelde Marokkaan vrijgelaten

Op 9 juni hadden de separatistische autoriteiten in Donetsk Brahim Saadoun als "huurling" ter dood veroordeeld. In april was de voormalige student van de faculteit Aerodynamica en Ruimtevaarttechniek in Kiev door het Russische leger in de Donbass gearresteerd. Naar verluidt sloot hij zich aan bij de Oekraïense strijdkrachten van de 36ᵉ Brigade van het Korps Mariniers.

Lees ook: Executie Brahim Saadoun in Donetsk opgeschort

Voor de Marokkaanse autoriteiten, de familieleden en vrienden van Brahim Saadoun is zijn vrijlating een opluchting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team