Zoeken

OCP Group financiert Marokkaanse voetbal

22 januari 2024 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse OCP Group, een belangrijke speler in de fosfaatindustrie, heeft toestemming gekregen om een nieuwe dochteronderneming op te richten die zich zal richten op de ontwikkeling van voetbal in Marokko.

Deze toestemming is officieel aangekondigd in het Staatsblad van 15 januari 2024. De dochteronderneming, genaamd "OCP Sport Development", zal worden opgericht met een startkapitaal van 39 miljoen dirham en zal 370 miljoen dirham investeren, waarvan 60% afkomstig is van eigen of semi-autonome middelen en 40% van bankleningen.

Lees ook: OCP Marokko bouwt nieuwe zonnecentrales

OCP Sport Development zal zich inzetten voor het verwezenlijken van de koninklijke visie op sport, met een specifieke focus op voetbal. De belangrijkste doelen van de entiteit zijn het opzetten van hoogwaardige trainingscentra en academies, en het ontdekken van jong talent. De activiteiten van het nieuw filiaal zullen zich vooral concentreren in de steden Khouribga, El Jadida en Safi, die dicht bij de industriële en mijnbouwlocaties van de OCP Group liggen.

Lees ook: Marokkaanse groep OCP heeft ambitieuze doelen

Het fosfaatbedrijf zal werken onder toezicht van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en streeft ernaar om over een periode van 25 jaar een intern rendement van 54% te realiseren. Door deze investering in voetbalontwikkeling streeft OCP Sport Development ernaar een nieuw model voor de professionalisering van voetbal in Marokko te creëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team