Zoeken

Inzet Mohammed VI voor voetbalontwikkeling geprezen

1 maart 2023 - 07:00 - Sport

©

De Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) heeft besloten om de inspanningen te vieren van Koning Mohammed VI, voor de ontwikkeling van het voetbal in Marokko. Dat gebeurt tijdens een ceremonie in maart in Kigali, Rwanda.

Koning Mohammed VI zal zijn onderscheiding delen met president Paul Kagamé. De prijs, genaamd de "Presidentiële Prijs voor Uitzonderlijke Prestaties", viert het werk dat Marokko heeft verricht om een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van sport en voetbal in het bijzonder.

Lees ook: Koning Mohammed 6 met feestvierders in straten Rabat (video)

De monarch heeft verschillende sportinfrastructuurprojecten gelanceerd, zoals de naar hem vernoemde academie en de stadions die van Marokko een van de meest gevraagde landen maken voor het organiseren van grote sportevenementen door de CAF en de FIFA. De Marokkaanse stadions zullen daarom ook meerdere kwalificatiewedstrijden van de Afrika Cup 2023 hosten.

Lees ook: Koning Mohammed VI verwelkomt spelers en hun moeders

Maar de inzet van Koning Mohammed VI heeft niet enkel betrekking tot infrastructuur. Er is ook de promotie van het vrouwenvoetbal, met de Leeuwinnen van de Atlas, die vice-kampioen van Afrika zijn en zich voorbereiden om voor de eerste keer deel te nemen aan het WK vrouwenvoetbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team