Zoeken

Marokkaanse groep OCP heeft ambitieuze doelen

5 december 2022 - 23:00 - Economie

©

In aansluiting op het succes van zijn eerste investeringsprogramma waarbij de productiecapaciteit van meststoffen in tien jaar tijd is verdrievoudigd, heeft de Marokkaanse groep OCP een nieuw groen investeringsplan voorbereid en wil het tegen 2040 ook CO2-neutraal zijn.

Het nieuw programma, met een totale investering van 130 miljard dirham, bestrijkt de periode van 2023 tot 2027 en werd afgelopen zaterdag in het koninklijk paleis in Rabat aan koning Mohammed VI gepresenteerd door Mostafa Terrab, voorzitter en CEO van de OCP Groep.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

"Met dit programma wordt beoogd om de capaciteit voor de productie van meststoffen te verhogen en deze te koppelen aan de verbintenis om tegen 2040 koolstofneutraal te worden. Dit moet gebeuren door gebruik te maken van de hernieuwbare energiebronnen van het koninkrijk en de ontwikkelingen in de sector," aldus een verklaring van het koninklijk kabinet. Dit zou het bedrijf een sterke toegang geven tot de markt voor groenbemestings- en meststofoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende bodems en gewassen.

Lees ook: Marokkaanse gigant OCP realiseert hogere omzet

Met dit nieuwe investeringsprogramma zal de OCP Groep zijn wereldwijde positie verstevigen, een lokaal integratiepercentage van 70% bereiken, 600 Marokkaanse industriële ondernemingen ondersteunen en 25.000 directe en indirecte banen creëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team