Zoeken

Marokkaanse voetbal: naar een nieuw tijdperk?

26 februari 2024 - 07:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) onder leiding van Faouzi Lekjaa zet in op een nieuw tijdperk met verregaande hervormingen. De focus ligt op verbetering van de infrastructuur, talentontwikkeling en opleiding van spelers en trainers.

Lekjaa benadrukt het belang van een sterke jeugdopleiding. Een nieuw systeem gaat de ontwikkeling van alle jonge spelers in de nationale teams monitoren. In juni wordt een speciale vennootschap opgericht die de topsportscholen en academies gaat beheren.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond bedreigt Walid Regragui

Deze strategie beoogt talent te scouten in alle regio’s van Marokko en een efficiënte samenwerking te creëren tussen de opleidingscentra en de profclubs. Ook trainersopleidingen krijgen meer aandacht, met focus op verschillende leeftijdscategorieën.

Lees ook: Nieuw lid voor staf Walid Regragui?

Faouzi Lekjaa wil met deze hervormingen het niveau van alle nationale teams verhogen en het imago van het Marokkaanse voetbal oppoetsen. De ultieme ambitie is een sterke nationale ploeg die titels kan winnen op het wereldtoneel, te beginnen met de Afrika Cup zaalvoetbal in april 2024 in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team