Afrika Cup: dit is de premie die Marokko zal ontvangen

2 februari 2024 - 11:00 - Sport

©

Ondanks een uitschakeling in de achtste finale van de Afrika Cup in Ivoorkust, zal het Marokkaans elftal een premie ontvangen van de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF).

De Atlas Leeuwen zullen een bedrag van 800.000 dollar ontvangen voor hun deelname en het bereiken van de achtste finales van het toernooi. Marokko werd uitgeschakeld door Zuid-Afrika, die met 2-0 won in de wedstrijd van afgelopen dinsdag.

De winnaar van de Afrika Cup zal dit jaar een cheque van 7 miljoen dollar ontvangen van de CAF, wat een stijging van 40% betekent ten opzichte van de vorige editie die in 2021 in Kameroen werd gehouden. Het team dat de finale bereikt maar niet wint, zal 4 miljoen dollar ontvangen, terwijl de teams die de halve finales bereiken elk 2,5 miljoen dollar krijgen.

Patrice Motsepe, voorzitter van de CAF, heeft in een verklaring aangegeven dat de verhoging van de premie voor de winnaar van de Afrika Cup naar 7 miljoen dollar, een stijging van 40% ten opzichte van de vorige editie, bedoeld is om bij te dragen aan de ontwikkeling van het voetbal. Hij gelooft dat een deel van dit geld zal helpen bij de evolutie van de sport.