Zoeken

Noussair Mazraoui terug bij Marokkaans elftal?

17 februari 2022 - 12:20 - Sport

©

Het lijkt erop dat Noussair Mazraoui meer geluk heeft dan Hakim Ziyech en opnieuw het shirt van de Atlas Leeuwen zou kunnen dragen. De rechtsback speelde voor het laatst met Marokko op 13 oktober 2020 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo.

Vahid Halilhodzic heeft Mazraoui slechts twee keer opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2022. Zijn afwezigheid tijdens wedstrijden van de Atlas Leeuwen zou te wijten zijn aan zijn gebrek aan discipline. Volgens de bondscoach had Mazraoui geweigerd te spelen in een wedstrijd, bewerende dat hij een blessure had, terwijl de medische staf hem gezond achtte, schrijft Le360.

Lees ook: Mazraoui verbreekt stilte over geschil met bondscoach Marokko

De Ajax-speler verklaarde in november vorig jaar in een interview dat het conflict was begonnen tijdens de coronaperiode. "Ajax weigerde me te laten gaan, maar Marokko stond erop dat ik kwam. Drie of vier dagen na de start van het trainingskamp sloot ik me aan bij het team," vertelde Mazraoui toen.

Sindsdien, zegt hij, is hij buitenspel gezet bij wedstrijden van de nationale ploeg. Toch heeft de speler een interessant profiel en is hij zeer populair in elke internationale wedstrijd, maar ook in de Eredivisie, waar hij 5 doelpunten en 2 assists heeft gescoord in 18 wedstrijden. Noussair Mazraoui heeft alle kwaliteiten om deel uit te maken van het Marokkaans elftal.

Lees ook: Voorwaarden van bondscoach Vahid voor terugkeer van Noussair Mazraoui

Volgens sommige waarnemers zou de speler kunnen terugkeren bij de Atlas Leeuwen en worden opgeroepen voor de play-offs voor het WK-2022 in maart. Marokko zal het dan opnemen tegen de Democratische Republiek Congo.

Bladna.nl