Zoeken

Mazraoui zeer kritisch na oproep door Marokko

13 maart 2022 - 21:59 - Sport

©

Noussair Mazraoui is net zoals Hakim Ziyech opgenomen in de voorselectie van 40 spelers voor de play-offs van Marokko tegen de Democratische Republiek Congo deze maand. Mazraoui heeft zeer kritisch gereageerd via een bericht op sociale media en weigert een terugkeer bij de Atlas Leeuwen.

"Voor Marokko, het volk en de supporters van wie ik hou. In het afgelopen anderhalf jaar werd ik zonder reden of uitleg niet opgeroepen voor het nationaal elftal. In het afgelopen anderhalf jaar heeft niemand van de voetbalbond of staf de tijd genomen om met me te communiceren of me te vragen wat de reden achter mijn niet-selectie was. Nooit heb ik zoveel lak aan respect gevoeld als professionele sporter en als persoon," reageert Mazraoui in een lang bericht op Instagram.

Lees ook: Ziyech en Mazraoui opgeroepen door Marokko

"Het was een pijnlijke tijd voor me. Na alle leugens die over me werden gepubliceerd via de media, ben ik stil en kalm gebleven. Ik hou ervan voor mijn land te spelen en heb altijd alles gegeven. Het was heel moeilijk voor me om in het afgelopen anderhalf jaar het team niet te hebben kunnen helpen. Het was nooit mijn keuze en ik ben ervan overtuigd dat ik dit niet verdien," vervolgt de speler.

"Na alles wat er over mij is gezegd en gedaan, had ik onlangs toch het fatsoen om met het bestuur van de voetbalbond te spreken over de situatie in de afgelopen jaren. Ik heb dit uit liefde gedaan voor de fans en mijn land, Marokko. Spijtig genoeg had de coach de tijd niet om me te ontmoeten en met me in gesprek te gaan over de situatie rond mij als speler van El Motakhab. De bondscoach ontmoeten en alle misverstanden over mij uit de weg ruimen is heel belangrijk voor me als professionele sporter en als gewone mens," aldus Mazraoui.

Lees ook: Ziyech weigert terugkeer in Marokkaans elftal

"Met pijn in mijn hart heb ik daarom besloten om niet voor de nationale ploeg te spelen tijdens de komende wedstrijd. Ik wens het team al het beste en hoop jullie in de toekomst terug te zien inshallah", concludeert de speler.

Eerder op de dag had Faouzi Lekjaa in een interview laten weten dat Mazraoui en Ziyech een officiële uitnodiging van de Marokkaanse voetbalbond hadden ontvangen voor de wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo. Ziyech heeft net zoals Mazraoui via Instagram gereageerd door te weigeren om nog voor Marokko te spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team