Zoeken

Halilhodzic "wil niets meer horen" over Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui

18 maart 2022 - 20:20 - Sport

©

Vahid Halilhodzic heeft donderdag tijdens de persconferentie gereageerd op de beslissing van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui om zich niet bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten voor de play-offs voor de komende Wereldbeker in Qatar.

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, Fouzi Lekjaa, liet recent nog weten dat Ziyech en Mazraoui tot de voorselectie zouden behoren. Meteen daarna gooide Ziyech de deur definitief dicht en liet Mazraoui weten niet voor Marokko uit te willen komen tijdens de komende interlandperiode.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond spreekt Mazraoui en Ziyech tegen

Tijdens de persconferentie op donderdag over de publicatie van de definitieve spelerslijst voor de komende twee wedstrijden van Marokko, zei de bondscoach dat de twee spelers "de keuze hebben gemaakt om de oproep te weigeren".

"Ik spreek vaak met de bondsvoorzitter. Ziyech en Mazraoui stonden op de lijst. Ze hebben gekozen de uitnodiging te weigeren. We respecteren die keuze, nu is het gedaan. Ik zal nooit meer over ze spreken. Ik richt me op mijn groep en de spelers die zijn opgeroepen," zei de bondscoach.

Lees ook: Internet gaat los na weigering Ziyech en Mazraoui

Marokko staat op 25 maart in Kinshasa tegenover DR Congo in de eerste ronde van de play-offs voor de Wereldbeker van 2022. De terugwedstrijd vindt plaats op 29 maart in het Mohammed V Sportcomplex in Casablanca.

Bladna.nl