Zoeken

Nordin Amrabat hekelt "te grote ego" Vahid Halilhodzic (video)

29 maart 2022 - 09:40 - Sport

©

Voormalig Marokkaans international Nordin Amrabat heeft zich aangesloten bij de lijst van spelers die het niet eens zijn met coach Vahid Halilhodzic en zijn "koppigheid" en "te grote ego" hekelen. Naar zijn mening moet de bondscoach zijn gedrag veranderen of vertrekken.

In een interview met ESPN op zondag, gaf Nordin Armrabat geen goed beeld van Vahid Halilhodzic. De aanvaller van AEK Athene maakte duidelijk dat de coach "niet het maximale uit deze groep kan halen vanwege zijn koppigheid en grote ego". "Hoe kun je maar één van de vier spelers kiezen die op het hoogste niveau in de Champions League spelen? Ik heb geen idee wat hij probeert te bereiken, maar persoonlijk denk ik dat hij precies het tegenovergestelde doet van wat de fans verwachten."

Lees ook: Medhi Benatia bemiddelde tussen Hakim Ziyech en bondscoach

Op de lijst van spelers die wegens de woede van de coach zijn ontslagen, staat nu ook Nordin Amrabat. Hij betreurt de afwezigheid van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, die volgens hem om onbenullige redenen zijn geschrapt. "Is het vanwege een klein meningsverschil dat Mazraoui twee jaar niet is geselecteerd? Het is logisch dat de fans de namen van deze spelers scanderen," zei hij.

De 34-jarige uitte ook scherpe kritiek op de speelstrategie van de coach. "Hij speelde een 4-4-2 systeem in de WK-kwalificatie, een 4-3-3 systeem op het WK en nu een 5-3-2 systeem, terwijl hij maar twee keer in dat systeem heeft getraind? Er is geen automatisme, er is niets". Hij zegt dat Halilhodzic "zijn ego opzij moet zetten" of "voorgoed moet vertrekken".

Lees ook: Verzoening Vahid Halilhodzic en Ziyech-Mazraoui onmogelijk

Ondanks de kritiek op de coach en de manier waarop het nationale elftal wordt gemanaged, verkiest Amrabat positief te zijn over de kwalificatie van Marokko voor het Wereldkampioenschap. "Ik geloof dat we dinsdag zullen winnen. Niet dankzij Vahid, maar dankzij de fans. Als ik Fouzi Lekjaa was, zou ik wachten tot de wedstrijd van dinsdag om de coach een keuze te geven: of hij zet zijn ego opzij of hij vertrekt voorgoed. Er is geen alternatief meer."

Bladna.nl