Zoeken

Nordin Amrabat betreurt uitspraken over bondscoach Marokko

4 april 2022 - 20:20 - Sport

©

Na de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar, veranderde de voormalige Marokkaanse international Nordin Amrabat van gedachten over de coach van het Marokkaanse team. Hij nodigde hem twee dagen voor de beslissende wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo, uit om zijn gedrag te veranderen of te vertrekken.

De kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor het WK-2022 werd breed uitgemeten in de Marokkaanse en Franse media. "Ik wil gewoon het beste voor Marokko en ik denk dat het prima is als Halilodzic blijft als bondscoach, zolang hij de beste spelers blijft oproepen," zegt Nordin Amrabat.

Lees ook: Nordin Amrabat hekelt "te grote ego" Vahid Halilhodzic (video)

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdagavond het speelschema voor het WK in Qatar bekendgemaakt. In de WK-loting komt Marokko uit in groep F, bestaande uit België, tweede op de FIFA ranglijst, Kroatië, finalist van het WK 2018, en Canada, die 36 jaar na hun laatste deelname, terugkeren naar de competitie. Volgens Amrabat, die in 2018 op het WK in Rusland speelde, is het een moeilijke groep.

"België heeft een wereldteam, Kroatië stond in 2018 in de finale en heeft een aantal van de beste spelers van de wereld. Het is bijna dezelfde selectie als toen. Als we door willen gaan, moeten we het opnemen tegen Kroatië. Ze hebben al jaren een goede ploeg, met uitstekende middenvelders als Modric en Kovacic. En je mag Canada ook niet onderschatten. Ze hebben de beste spelers met Jonathan David en Alphonso Davies," zegt de voormalige Marokkaanse international.

Lees ook: Bondscoach Marokko onthult voorwaarden voor selectie Nordin Amrabat

"Je moet zorgen dat je zes punten pakt in deze groep. Ik vind het erg moeilijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Marokko zal iedereen nodig hebben om zich te kwalificeren", concludeert Nordin Amrabat.

Bladna.nl