Zoeken

Ouders Ahmed Aboutaleb op repatriëringsvlucht uit Marokko

27 oktober 2021 - 10:00 - Wereld

©

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wachtte hoogstpersoonlijk op de aankomst van een repatriëringsvlucht vanuit Marokko. Zijn ouders zaten namelijk in het Transavia-toestel dat maandagmiddag op Rotterdam The Hague Airport landde. Net zoals veel andere Marokkaanse Nederlanders waren zij tijdens de herfstvakantie op familiebezoek toen de Marokkaanse overheid onverwachts het vliegverkeer van en naar Nederland opschortte vanwege corona.

Ahmed Aboutaleb heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken en al zijn relaties opgetrommeld om in actie schieten en alle Nederlanders te repatriëren. "Het was een beetje duwen en trekken en samen met de baas van Transavia is het uiteindelijk gelukt om mensen die vast kwamen te zitten, terug te halen", zegt hij in Rijnmond Nieuws. "Het gaat vooral om oudere mensen die onder medische behandeling staan of medicijnen nodig hebben. Daarnaast zijn er ook veel kinderen die naar school moeten. Dan kun je niet zeggen: we zien wel wanneer er weer gevlogen mag worden."

Lees ook: Duizenden Nederlanders in Marokko gestrand

Ook voor de ouders van Aboutaleb was het van groot belang om snel naar Nederland terug te komen. "Een week of vijf geleden bracht ik mijn ouders naar hun geboortedorp. Mijn vader is ziek en wordt begeleid door mijn moeder," zegt de burgemeester. "Het was de bedoeling dat mijn zus hen mee terug naar huis zou nemen, maar ze strandden met z’n allen."

Lees ook: Marokko schort vluchten met Nederland op

Burgemeester Aboutaleb vertelt dat zijn ouders zeer blij zijn dat ze snel terug naar huis konden. "Ze belden mij vlak voor ze het vliegtuig instapten. Ik sta hier dan ook als een 60-jarige zoon, die zijn oudjes komt halen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team