Zoeken

Moedige getuigenis van "gepeste" Nora Gharib

12 maart 2021 - 10:10 - Wereld

©

De Marokkaans-Belgische Nora Gharib is onder meer bekend van K3 zoekt K3, Patser en Merci voor de muziek. Inmiddels kent België haar natuurlijk ook als ‘Suikerspin’ en is de 27-jarige zangeres ook onderneemster en side-kick van Bart Peeters geworden. In het VTM-programma ’Later als ik groot ben’, vertelt Nora openhartig over hoe zij eerst gepest werd op school en daarna zelf pester is geworden.

Zangeres, actrice en presentatrice Nora Gharib, keert terug naar haar schooltijd in Antwerpen. Ze vertelt dat haar schoolloopbaan bij momenten een enorme beproeving was. Aan de lagere school heeft ze nog mooie herinneringen, maar in het middelbaar onderwijs liep het mis. In acht jaar tijd veranderde ze vijf maal van richting en wist het even niet meer. Haar moeder Fatima stond de hele tijd aan haar zijde en begreep op een bepaald moment wat er aan de hand was. "Na verloop van tijd is uitgekomen dat Nora gepest werd door een leerling", vertelt Fatima aan Het Laatste Nieuws.

"Zij kwam op de speelplaats met haar vriendinnen rond mij staan en die moesten mij één voor één uitschelden. Ik heb daar lang niets over gezegd thuis. Dat meisje is van school gestuurd en daarna ben ik het zelf beginnen doen, uit een soort van verdedigingsmodus. Ik wilde laten zien dat ik wel degelijk de baas was en niet met mij liet sollen. Vreselijk dat iemand anders dat toen van mij heeft gemaakt. Ik heb nooit iemand uitgescholden, maar wel uitgesloten. Maar ik ben gepest geweest en heb het ook zelf meegemaakt. Een pester is vaak iemand die zelf met iets zit", aldus Nora Gharib.

Het ondernemen zit er ook al van jongs af aan in. "Mijn mama kocht dan de Flair en op een dag zat daar een tattoo bij", vertelt ze. "Ik heb die in stukjes geknipt, op school gezegd dat ze uit Marokko kwamen en ze verkocht voor 2 euro per stuk. Ik heb elk stukje verkocht gekregen." Dat de babbelkous van toen uiteindelijk goed terecht is gekomen, beseft Nora. "En door wat? Door te babbelen, he. Dus aan alle babbelaars: blijven babbelen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team