Zoeken

Nora en Darifa willen andere vrouwen empoweren in Nederland

22 januari 2021 - 20:40 - Wereld

©

Darifa Benhadhoum en Nora Aamour ontmoetten elkaar ooit op het schoolplein en bleken het goed te vinden met elkaar. Ze bleken ook beiden de ambitie te hebben van betekenis te zijn voor andere mensen. Inmiddels doen ze dat professioneel via hun Stichting ‘Samen Sterk Vrouwen West’.

Nora kwam 31 jaar geleden vanuit Marokko naar Amsterdam-West. Ze vertelt dat de buurt toen niet veilig was. Intussen is de buurt veel gezelliger geworden. "Toen ik uit Marokko kwam heb ik 6 maanden op het Joke Smit College gezeten. Vijf dagen per week was ik er van 9 tot 5, dat was goed geregeld 27 jaar geleden. Uiteindelijk kon ik toch geen Nederlands spreken. Dat kwam toen ik met mensen ging praten, met iedereen op straat, ik babbel veel. Ik was nooit bang om fouten te maken, of om uitgelachen te worden."

Nora gaf als vrijwilliger Arabische les. Ze wilde graag analfabete vrouwen de koran leren lezen. Tot haar verrassing zaten er vijftien Nederlandse vrouwen in de klas die Arabisch wilden leren omdat ze een Arabische man hadden, of nieuwsgierig waren naar de taal. "Met gebarentaal, handen en voeten hebben we elkaar de taal geleerd", zegt Nora in De Westkrant.

Met hun stichting organiseren zij nu samen allerlei activiteiten gericht naar de wijk. Doel is vooral om de sociaaleconomische positie en het welzijn van vrouwen te versterken aan de hand van laagdrempelige en toegankelijke activiteiten. Bewoners komen ook langs om een praatje te doen, koffie- en thee drinken, en soms ook om te eten. Nora en Darifa willen in de toekomst ook graag activiteiten organiseren voor tieners, want voor hen is er in de buurt ook niet veel te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team