Zoeken

Nora Attal en Malika El Maslouhi bekritiseren Dior

2 mei 2022 - 20:20 - Cultuur

©

Het Britse model van Marokkaanse afkomst Nora Attal en haar landgenote Malika El Maslouhi, hebben de Italiaanse modeontwerpster Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van het modehuis Dior, aan de schandpaal genageld. In een recent interview met een Amerikaanse mediaketen maakte ze schokkende opmerkingen over het modellenbestaan.

"Modellen vertegenwoordigen geen vrouwen. Als je een mannequin ziet, wil dat niet zeggen dat je ervan droomt om een mannequin te zijn. Je moet jezelf in de jurk zien. Het model is gewoon een meisje dat langs je loopt. [...] We moeten onze mentaliteit veranderen," zei Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van Dior, in een interview met de Washington Post. Dit leidde tot felle reacties onder de modellen. Het Britse model van Marokkaanse afkomst Nora Attal ging voorop.

Lees ook: Nora Attal, Malika El Maslouhi en Imaan Hammam samen in campagne Jacquemus

"Ik heb deelgenomen aan twintig Dior shows sinds Maria Chiuri de artistiek directeur werd. En om te horen dat ik geen vrouw ben?", reageerde ze in een story op Instagram. Het model vroeg zich af waarom de Italiaanse ontwerpster, die "zeer welwillend is als het om haar feministische verhaal gaat, zo ouderwets is in haar opvatting dat modellen gewoon kleerhangers moeten zijn?".

Haar landgenote, het Italiaans-Marokkaanse model Malika El Maslouhi, reageerde ook op de opmerkingen van de Dior-baas. "Dit is een van de redenen waarom ik niet meer met ze samenwerk. Ik moet zeggen dat het duidelijk weergeeft hoe wij worden behandeld op hun castings, fittingen en shows. Letterlijk waardeloos," schreef ze op hetzelfde sociale netwerk.

Lees ook: Marokkaans topmodel Malika El Maslouhi poseert voor Anthropologie

Maria Grazia Chiuri, de eerste vrouw die tot artistiek directeur van Dior werd benoemd, toont haar feministische betrokkenheid bij de beweging van de jaren 1970. Ze heeft ooit modellen over de catwalk laten lopen met T-shirts met de tekst "We moeten allemaal feminist zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team