Zoeken

Nieuwe strijd voor topmodellen Imaan Hammam en Nora Attal

20 juli 2022 - 18:20 - Cultuur

©

Het Marokkaans-Egyptische model Imaan Hammam en het Britse model van Marokkaanse afkomst Nora Attal, zetten zich in voor de strijd tegen het stropen van olifanten via de #KnotOnMyPlanet-campagne van Loewe, een Spaans fabrikant van luxe kleding- en accessoires voor mannen en vrouwen.

Beide modellen steunen het initiatief via posts op hun Instagram-accounts. Imaan Hammam deelde een close-up van de bekende geweven tas in de vorm van een olifant met de hashtag #KnotOnMyPlanet. Nora Attal publiceerde een collage met zwart-wit foto’s waarop ze naast de tas poseert. "Blij om deze @LOEWE Elephant basket bag met jullie te delen, gemaakt in samenwerking met de #KnotOnMyPlanet campagne. De ogen zijn met de hand gekraald door Samburu ambachtslieden," staat in het bijschrift.

Lees ook: Marokkaans model Nora Attal getrouwd

Loewe hoopt met de verkoop van de tassen geld in te zamelen voor het Elephant Crisis Fund, een gezamenlijk initiatief van Save the Elephants en het Wildlife Conservation Network, in samenwerking met de Leonardo DiCaprio Foundation.

Lees ook: Imaan Hammam helpt mensen in nood tijdens Ramadan

Het initiatief is erop gericht het stropen van olifanten en de ivoorcrisis onder de aandacht te brengen, door invloedrijke mensen, bedrijven en merken binnen de mode- en luxe-industrie in te schakelen om geld in te zamelen. Volgens de website van de campagne KnotOnMyPlanet werden tussen 2012 en 2015 ruim 100.000 olifanten gedood in Afrika als gevolg van de grote vraag naar ivoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team